De veiligheidsdiploma’s VCA en VOL hebben een geldigheidsduur van 10 jaar.

Dit houdt in dat u en uw medewerkers op een zeker moment opnieuw het voor de functie noodzakelijke diploma/de noodzakelijke diploma’s moet behalen.

Degene die uitsluitend het diploma VCA moet behalen (de niet-leidinggevende), dient van te voren wat zelfstudie te verrichten aan de hand van een cursusboek om vervolgens in 1 of 2 dagdelen opgeleid te worden voor het aan het eind van deze cursusdag af te nemen examen.

Degene die zowel het diploma VCA 1 als het diploma VCA 2 opnieuw moeten behalen, kunnen de herhalingscursus VOL volgen.

Ook hier dient de kandidaat van te voren wat zelfstudie te verrichten aan de hand van een cursusboek om vervolgens in 1 of 2 dagdelen opgeleid te worden om aan het eind van deze cursusdag examen te kunnen doen.

De cursisten voor de herhalingscursus VCA en VOL worden in dezelfde cursusgroep geplaatst als de cursisten die voor de eerste keer de cursus volgen.

Het lesmateriaal voor de zelfstudie verschilt, het programma voor de cursusdag is gelijk.

Hierdoor is het mogelijk dat leidinggevenden en niet-leidinggevenden met elkaar de cursus kunnen volgen, wat voor in-company-cursussen als een groot voordeel kan worden gezien.

Soort examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk examen.

Frequentie

Doorlopend, naar gelang inschrijving, dan wel op basis van geplande open-inschrijvingscursussen verspreidt over geheel Nederland. Ook in-company-cursussen behoren tot de mogelijkheden, hiervoor wordt een offerte opgesteld.

Duur

1 of 2 dagdelen (afhankelijk van opdrachtgever)

Cursusplaats

Diverse locaties van Pevaro of in company

Cursustijden

Afhankelijk van dag- of avondcursus

Benodigdheden voor inschrijving en examenaanvraag

  • volledig ingevuld inschrijfformulier of deelnameformulier;

  • kopie rijbewijs of paspoort;

adminvl

vlaco_r@hotmail.com