De IATA opleiding Cat. 6 bestaat traditioneel uit minimaal 4 dagen klassikaal les, afgesloten met een examen dat door de erkende opleiders namens IL&T wordt afgenomen. Tijdens de Corona-crisis is deze vorm van lesgeven niet meer mogelijk. Vandaar dat er is samenwerking met IL&T naar alternatieven is gezocht, om toch de instroom van nieuw personeel voor deze belangrijke taken mogelijk te maken. IL&T heeft daartoe het initiatief genomen om een digitale versie van de officiële examens Cat. 6 te ontwikkelen. Daarnaast zijn er belangrijke criteria gesteld, waar de online opleidingen aan moeten voldoen. Het door PMT ontwikkelde opleidingsaanbod Cat. 6 is door IL&T goedgekeurd en we willen graag het resultaat met u delen.

Hoe het werkt

Ons programma voor de basisopleiding Vervoer Gevaarlijke Stoffen door de Lucht (IATA Cat 6) bestaat uit diverse onderdelen:

1. u volgt een elearning module ter voorbereiding op de lessen. Deze module kunt u op ieder gewenst tijdstip, 24 uur 7 dagen per week volgen.

2. u volgt een 4-tal online lessen waarbij de docent zijn lesmateriaal presenteert. U kunt vragen stellen (er is een video en audio verbinding en de mogelijk tot tijdens de les vragen te typen waarop direct gereageerd kan worden.

3. het 5e dagdeel online is de examenmodule. Deze bestaat uit een online sessie ter voorbereiding op het examen, gevolgd door het daadwerkelijke examen. Dit examen kan door IL&T online worden aangeboden.

Tijdens de opleiding zijn er verschillende manieren waarop u de beschikking kunt krijgen over het tijdens de cursus verplichte boek, IATA manual 61th edition:

a. u leent een boek bij uw bedrijf of u koopt een boek,

b. PMT stuurt u een boek toe

c. u maakt gebruik van de mogelijkheid om gedurende de opleiding te beschikken over een online boek. Het is dan wel belangrijk over een 2e scherm te beschikken zodat u niet iedere keer als u iets op moet zoeken in de tekst, de docent en de presentatie uit beeld moet klikken.

Wij sturen u van te voren het cursusmateriaal toe evenals een aantal oefeningen die onderdeel van de cursus zijn.

Voor de herhalingscursus IATA Cat 6 en de initiële – en herhalingscursus IATA klasse 7 opleidingen is de opzet identiek, alleen varieert het aantal online sessies. De digitale examens zijn op dit moment voor Radioactief nog niet beschikbaar, maar kunnen altijd op onze opleidingslocatie gemaakt worden.

Aangezien het een maatwerk opleiding betreft verzoeken wij u bij interesse contact op te nemen met opleiden@cargosecurity.nl of tijdens kantooruren te bellen met 020-6537133.

Wat het kost

PMT biedt de volgende IATA opleidingen online aan:

  • IATA Dangerous Goods cat. 6 (€ 500,-), examen online
  • Herhaling IATA Dangerous Goods cat 6. (€ 250,-) examen online
  • IATA Radioactief klasse 7 (€ 275,-) examen op locatie PMT
  • Herhaling IATA Radioactief klasse 7 (275,-) examen op locatie PMT

Dit is inclusief cursusmateriaal en examen. Voor het IATA boek hangt de prijs van de gekozen oplossing af.

Voor het toesturen van het boek betaalt u slechts de porto kosten en een borg, die bij het weer in goede staat inleveren van het boek verrekend wordt met de cursuskosten. Indien u gebruik wilt maken van de online oplossing en 7 dagen de beschikking wilt hebben over de online IATA 61th edition zijn de kosten € 25,- en voor 15 dagen € 35,-

De cursus kunt u vanachter uw PC, laptop, tablet en smartphone te volgen (hoewel het natuurlijk echt niet aan te raden is om sessies van 4 uur via het schermpje van de smartphone te volgen). Er moet een internetverbinding gemaakt kunnen worden en er moet geluid en beeld voorhanden zijn. Verder niks. Verbindingen buiten een beveiligde bedrijfsnetwerk om voldoen vaak beter, aangezien de firewall instelling bij veel bedrijven het streamen van video en geluid blokkeert. Gelukkig kan de cursus net zo makkelijk vanuit huis gevolgd worden. De browsers Firefox en Chrome (gratis te downloaden voor PC, laptop, tablet en mobiel) geven de beste resultaten.

Genoemde prijzen excl BTW