22 apr
2020

De laatste weken heeft PMT een aantal cursussen ontwikkeld, die een alternatief zijn voor de klassikale lessen aan grote groepen. Elearning, online training, blended learning bieden, goedgekeurd door de KMAR, mogelijkheden om de verplichte basis (initiële) opleidingen binnen de beperkingen die het Corona virus ons oplegt, te volgen. Hierdoor is instroom van nieuw personeel in de luchtvrachtsector weer mogelijk.

Tijdens de Corona crisis zijn opleidingen, en met name de verplichte opleidingen een grote uitdaging. Voor tal van werkzaamheden in de luchtvaartsector zijn opleidingen verplicht (denk bv aan vervoer gevaarlijke stoffen, medewerker luchtvracht, controleur, enz.). Deze opleidingen werden tot voor kort in hoofdzaak klassikaal verzorgt. Voor de verplichte opleidingen bestond alleen voor medewerker luchtvracht de mogelijkheid om de herhalingstraining via e-learning te volgen.

Bijkomend probleem bij de meeste van deze opleidingen is de identificatie controle en recentelijk ook de VOG controle die door de opleiders moet worden uitgevoerd. Geen ideale situatie voor e-learning. Vandaar dat er naast e-learning (zelfstandig draaiende programma’s waar de cursist in kan loggen. De software opent automatisch een cursus die de cursist kan volgen en na afloop volgt automatisch een uitnodiging voor deelname aan het examen) ook online versies van de huidige klassikale cursussen zijn verschenen (onder online verstaan we toepassingen waarin een docent via webcam en microfoon contact met de cursisten heeft en de cursus op afstand geeft. Vergelijkbaar met de oplossing die nu door veel scholen wordt ingevoerd om het onderwijs toch op gang te kunnen houden.

Er is de laatste weken door meerdere opleidingsinstituten hard gewerkt aan oplossingen. Bij PMT Ground Crew Training Centre heeft dit tot het volgende opleidingsaanbod geleid:

E-learning:

 • Herhaling medewerker luchtvracht (€ 27,50)
 • Awareness Dangerous Goods (€ 55,-)
 • IATA voorschriften Lithium batterijen (€ 45,-)

Online:

 • Basisopleiding medewerker luchtvracht Nederlands (€ 50,-)
 • Basisopleiding medewerker luchtvracht Engels (€ 50,-)
 • Basisopleiding medewerker Luchtvracht Pools (€ 50,-)
 • Basisopleiding medewerker Luchthavenbenodigdheden (€ 50,-)
 • Basisopleiding medewerker Vluchtbenodigdheden (€ 50,-)
 • Controleur Luchtvracht (€ 225,-) Blended learning nl inclusief praktijk onderdeel.
 • Herhaling Controleur Luchtvracht (€ 85,-)

Binnenkort online:

 • IATA Dangerous Goods cat. 6 (€ 500,-)

Er worden weinig eisen gesteld aan de apparatuur waarover de cursist voor volgen van al deze opleidingen moet beschikken. Een PC, laptop, tablet of smartphone zijn allemaal prima. Er moet een internetverbinding gemaakt kunnen worden en er moet geluid en beeld voorhanden zijn. Verder niks. Verbindingen buiten een beveiligde bedrijfsnetwerk om voldoen vaak beter, aangezien de firewall instelling bij veel bedrijven het streamen van video en geluid blokkeert. Gelukkig kan de cursus net zo makkelijk vanuit huis gevolgd worden. De browsers Firefox en Chrome (gratis te downloaden voor PC, laptop, tablet en mobiel) geven de beste resultaten.

De richtlijnen die de KMAR stellen duidelijk, dat ook bij de online trainingen een ID getoond moet worden en een geldig VOG certificaat aanwezig moet zijn.

PMT hoopt allereerst met deze informatie de nieuwe ontwikkelingen voor u op rijtje gezet te hebben en met de aangeboden opleidingen bij te kunnen dragen aan de instroom van nieuw personeel in de luchtvrachtsector. Ook in deze tijd worden mensen vervangen, gaan mensen weg, veranderen van baan en stromen nieuwe medewerkers in. Als een basis opleiding verplicht is om aan de slag te gaan, moet er een oplossing zijn om aan deze verplichting te kunnen voldoen. We zijn blij dat PMT u deze oplossing kan bieden.

Genoemde prijzen excl BTW

Voor meer informatie over de opleidingen neem contact met ons op:

Per email: opleiden@cargosecurity.nl

Telefonisch 020-6537133

Lees meer over onze klassikale online opleidingen

Lees meer over onze e-learning opleidingen

adminvl

vlaco_r@hotmail.com