Vanuit het hoofdkantoor op Schiphol-Rijk biedt PMT een aantal gespecialiseerde diensten aan op en rondom luchthavens in binnen – en buitenland.

PMT kent de volgende onderdelen:

Training: PMT Ground Crew Training Centre is in 1990 gestart met het verzorgen van praktijkgerichte opleidingen voor de luchtvrachtbranche op Schiphol. Inmiddels met 30 jaar ervaring zijn we uitgegroeid tot een opleidingsbedrijf dat luchtvaart gerelateerde opleidingen verzorgt op een Internationaal platform. Binnen Nederland, maar ook ver daarbuiten bieden we een breed scala aan opleidingen: in-company, klassikaal in eigen locaties op Schiphol, Eindhoven en Maastricht, en via e-learning.

Advies: PMT Consultancy is dé adviseur omtrent de veiligheid van luchtvracht alsmede vlucht- en luchthavenbenodigdheden. Naast advies kunnen wij ook voor bedrijven als externe beveiligingsadviseur optreden. Daarnaast begeleidt PMT bedrijven bij het traject van “Authorised Economic Operator” en Stralingsdeskundige voor organisaties die  gebruik maken van X-ray apparatuur of andere apparatuur waar vormen van radioactieve straling toegepast worden. Onze specialisten adviseren ook inzake de beveiliging van bedrijven, opslag en transport.

Beveiliging: PMT Cargo Security is een door het Ministerie van Justitie erkend beveiligingsbedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in beveiligingsdiensten op en rond de luchthaven, variërend van toegangscontrole bij tweede linie loodsen tot aircraft guarding en cabin search op het platform.

Controle van luchtvracht, pakketten en luchtpost: PMT Cargo Smartpoint is de meest ervaren partij op Schiphol, als het aankomt op het controleren van luchtvracht voor derden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle vormen van toegestane apparatuur en hulpmiddelen, zoals explosieve speurhonden, Xray, metaaldetectie (HHMD CMD) en luchtsporenonderzoek (ETD). Als eerste gestart met deze dienstverlening op Schiphol, blijft PMT voorop lopen bij het toepassen van de beste methode om uw vracht te onderzoeken.