24 mrt
2020

De nieuwe verscherpte maatregelen om het coronavirus tegen te gaan treffen vanzelfsprekend ook PMT. In navolging van het besluit van de Rijksoverheid en conform de richtlijnen van het RIVM, is het vanaf heden voor ons niet mogelijk om fysieke klassikale trainingen en In-House trainingen te verzorgen.

Trainingen, opleidingen of cursussen vallen onder het begrip bijeenkomst en die zijn tot 1 juni 2020 niet toegestaan. Dat betekent dat de cursussen in hun gebruikelijke vorm (docent voor de klas en cursisten in de klas) bij u op locatie en bij PMT op locatie geen doorgang kunnen vinden. De meeste opleidingen kunnen echter ook online gegeven worden. Dit geldt allereerst voor onze bestaande e-learning opleidingen.

Wat betekent dit voor reeds geboekte klassikale opleidingen?
Deze maatregel van de Rijksoverheid geldt tot 1 juni 2020. Dit betekend dat alle klassikale opleidingen, die voor deze periode bij PMT zijn geboekt, op deze wijze geen doorgang kunnen vinden.

Online opleiding als alternatief

Een nieuwe variant, is een klassikale opleiding in een virtueel leslokaal, waarbij cursisten, ieder op hun eigen locatie, via een live-verbinding leskrijgen van een docent. Net als in een regulier leslokaal is interactiviteit met de docent mogelijk. Deze les-vorm is ideaal, omdat medewerkers de opleidingen zowel op kantoor als thuis kunnen volgen. Een bijkomend voordeel is dat de uitslag van de toets, waarmee de opleiding wordt afgesloten, direct bekend is.

We streven ernaar om al onze reguliere klassikale opleidingen online aan te gaan bieden. Deze week en de weken erop volgend, kunt u van ons nieuwe aanbod verwachten. Met goedkeuring van de NCTV richten wij ons met name op de opleidingen: basis medewerker luchtvracht, Medewerker Luchthavenbenodigdheden en Medewerker Vluchtbenodigdheden. Deze opleidingen kunnen namelijk in een combinatie worden gegeven, deels e-learning en deels in een virtueel leslokaal met docent, zgn. blended learning.

Bijzonderheden

Voor aanvang dient een cursist een geldige VOG en identiteitsbewijs te tonen via de webcam. Net zoals dit gebruikelijk is bij reguliere klassikale trainingen. Na de cursus krijgt iedere cursist afzonderlijk toegang tot het examen dat alleen op dat moment door deze cursist gemaakt kan worden.

Verlegging geldigheidsduur sommige certificaten mogelijk

Voor de herhaling Controleur Luchtvracht, herhaling Controleur Vluchtbenodigdheden en herhaling Beveiligingsadviseur Luchtvracht is er de mogelijkheid om de geldigheid van het bestaande opleidingscertificaat tijdelijk te verlengen met 6 maanden. Om hiervoor in aanmerking te komen, dient u uitstel aan te vragen bij. Ons secretariaat kan u hierbij assisteren, door het verstrekken van de benodigde gegevens en aanmeldingsbrief. Mail uw verzoek naar: opleiden@cargosecurity.nl o.v.v. aanvraag uitstel Koninklijke Marechaussee.

Initiƫle certificeringen
De initiƫle trainingen te weten; BAL, Controleur Luchtvracht en Controleur Vluchtbenodigdheden krijgen geen uitstel. Deze worden tot nader order opgeschort en zullen daar waar mogelijk vervangen worden door een online, blended learning trainingsaanbod

E-learning
Voor de herhalingscursussen Medewerker Luchtvracht, Medewerker Luchthavenbenodigdheden en Medewerker Vluchtbenodigdheden kunt u gebruik maken van onze e-learning modules. Lees meer over ons e-learning aanbod.

Heeft u nog vragen?
In verband met de drukte kunnen wij u mogelijk niet direct te woord staan. Hierom verzoeken wij u om bij voorkeur per mail contact op te nemen met ons secretariaat via opleiden@cargosecurity.nl.

Ons telefoonnummer is: 020-6537133. 

adminvl

vlaco_r@hotmail.com