01 mei
2020

Het hondenleven van Demon neemt een bijzondere wending, als hij zijn stek vindt bij PMT Cargo Security. ‘het was wederzijdse liefde op het eerste gezicht’. Gedumpt in het asiel, omdat hij te druk is, kan hij nu zijn energie kwijt, bij het speuren naar explosieven op Schiphol. Het bijzondere verhaal van Demon (en andere dierenverhalen) is vanaf deze week te lezen in ‘Onvergetelijke dieren, verhalen uit een dierenasiel’, een boekje van dierenzorgcentrum ‘Louterbloemen’.

Voormalige probleemhond waakt nu over Nationale Veiligheid.

Het hondenleven van Demon heeft geen rooskleurige start. Met twee jaar oud brengen zijn baasjes hem naar dierenzorgcentrum Louterbloemen in Dordrecht, omdat zij hem niet meer aankunnen. Ze hebben alles geprobeerd, om hem zijn energie kwijt te laten raken, maar Demon is onhoudbaar en niet te stoppen. Ook bij het asiel hebben ze al snel door, dat deze hond een geval apart is en dat hij moeilijk te plaatsen zal zijn bij particulieren.

Als onze trainer en hondengeleider, Dennis Meinders, op Demon wordt geattendeerd en gaat kennismaken, is hij meteen onder de indruk van het sterke karakter van de hond. Op onze trainingslocatie op Schiphol blijkt al snel, dat Demon uitblinkt op gebied van doorzettingsvermogen, baldrift en energie. Precies, die eigenschappen, die voor het werk van PMT Cargo Security belangrijk zijn. Honden die bij particulieren niet te hanteren zijn, omdat ze ongewenst gedrag vertonen, zoals: slopen en bijten, kunnen met de juiste begeleiding voor ons juist van enorme waarde zijn.

Samen met geleider Edwin Kock rondt Demon een opleiding tot Explosieven Speurhond af, met een 100 procent score. Sindsdien wordt hij veelvuldig ingezet op de luchthaven Schiphol, om luchtvracht en Cargo, met zijn gevoelige neus te screenen, op mogelijke aanwezigheid van explosieven. Dat hij geniet van dit werk, blijkt er wel uit de gretigheid waarmee hij zich iedere keer voor 100% inzet.

Bij dierenzorgcentrum Louterbloemen is men blij, dat er mensen in Demon zijn blijven geloven. Het is als een sprookje, dat een voormalige probleemhond nu waakt over de nationale veiligheid.

Waar kan ik het boekje lezen/bestellen?

Het boekje wordt verspreid via dierenartsen (wachtkamer) en is verkrijgbaar in de webshop van dierenzorgcentrum Louterbloemen. De opbrengst van het boekje komt geheel ten goede aan asieldieren. https://louterbloemen.nl/shop/

Eerdere publicatie

Over het levensverhaal van Demon is eerder een artikel verschenen in het AD. https://www.ad.nl/dordrecht/asielhond-demon-waakt-nu-over-de-nationale-veiligheid~ab37a574/

adminvl

vlaco_r@hotmail.com