De ééndaagse veiligheidstrainingen zijn speciaal bedoeld voor bedieners van gemotoriseerde hijs, hef, of transportvoertuigen die 16 jaar of ouder zijn en beschikken over een redelijke mate van rij- en bedieningsvaardigheden.

Wanneer de werknemer niet voldoet aan deze twee eisen is het noodzakelijk het opleidingstraject uit te breiden met een extra praktische vaardigheidstraining. (zie meerdaagse cursus)

Na het volgen van deze opleiding is de cursist op de hoogte van de Arbo-regels en de veiligheidsvoorschriften van het bedrijf met betrekking tot de persoonlijke verantwoordelijkheden en de gebruikte interne transportmiddelen, en kan deze toepassen in de praktijk.

De cursus voor interne transportmiddelen kent een ééndaagse variant en een meerdaagse opleiding (beide afhankelijk van kennis en kunde), die de deelnemers voldoende gelegenheid biedt om zowel enige theoretische achtergrondkennis op te doen (bijvoorbeeld met betrekking tot controle naar staat van onderhoud), als praktische instructie te krijgen om veilig en schadevrij te leren rijden.

Inhoud van de cursus:

In de ochtendsessie wordt onder andere aandacht besteed aan doelstellingen, verantwoordelijkheid, belasten van de heftruck, veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, laden en lossen, interne verkeersregels.

In de middagsessie wordt de theoretische kennis geïntegreerd in de praktijksituatie van het bedrijf.

Soort examen

De toets bestaat uit een theoretisch gedeelte met meerkeuze vragen.

Frequentie

Wekelijks bij diverse praktijklocatie en In-Company door geheel Nederland.

Duur

Vanaf 2 dagdelen

Cursusplaats

Locatie Gennep (Maandag, dinsdag en Woensdag)

Locatie Den Bosch (Donderdag en Vrijdag)

In company op uw bedrijf (minimale deelname 4 personen);

Cursustijden

In onderling overleg

Vooropleiding en/of toelatingseisen

Minimum leeftijd 16 jaar

Bijzonderheden

Indirect voldoet zowel werkgever als werknemer door middel van deze veiligheidstraining aan de voorschriften van zowel de Arbo-wet (Artikel 8) als het Arbo-besluit (Artikel 7.17c).

Daarnaast is de theorie en praktische veiligheidsinstructies geheel afgestemd op de situatie binnen het bedrijf en de voorschriften zoals deze zijn vastgesteld door de Arbeidsinspectie. (Arbo-informatieblad 14) Alle opleidingen/trainingen van Pevaro opleidingen. voldoen aan Arbeids-omstandighedenregeling. (Paragraaf 1.2 “Algemene bepalingen over opleidingen”)

Benodigdheden voor inschrijving en examenaanvraag

  • volledig ingevuld inschrijfformulier of deelnameformulier;
  • kopie rijbewijs of paspoort;

adminvl

vlaco_r@hotmail.com